- 1
- 2
- 3
Bbq-recepten met varkenshaas
Varkenshaas op de bbq bereiden? Lekker aan een spies! Maak saté met pindasaus of probeer één van de andere barbecuerecepten.
Varkenshaas op de bbq bereiden? Lekker aan een spies! Maak saté met pindasaus of probeer één van de andere barbecuerecepten.
Aantal personen
500 gram varkenshaas | |
1 portie marinade voor saté | |
2 eetlepel sesamzaad | |
3 eetlepel Japanse sojasaus | |
2 eetlepel ketjap manis | |
0.5 potje pindakaas met stukjes noot | |
1 pakje kokosmelk | |
2 tenen knoflook |
12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
barbecue of grillpan
Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Schenk de marinade erover en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren. Neem de saté uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Rooster het sesamzaad 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Doe de sojasaus, ketjap, pindakaas en kokosmelk in een steelpan. Pers de knoflook erboven en verwarm op laag vuur. Roer tot een egale saus.
Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de saté met de saus en bestrooi met het sesamzaad.
U kunt het vlees de avond van tevoren al marineren in de koelkast.