Japanse recepten met vlees

Japanse recepten met vlees

De lekkerste Japanse vleesrecepten in een overzicht. De beste recepten uit Japan op een rij. Gemarineerde kipspiesjes of Japanse cote de boeuf.

Japanse côte de boeuf

Japanse côte de boeuf

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd de knoflook fijn. Meng ⅔ van de sojasaus, ⅔ van de sesamolie, witte wijn, ⅔ van de gembersiroop en de knoflook. Wentel het vlees door de marinade en zet afgedekt 1 uur in de koelkast. Keer regelmatig. Meng de rest van de sojasaus, de rest van de sesamolie en de rest van de gembersiroop. Bewaar deze dip afgedekt tot gebruik.
  2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen in ca. 45 min. Neem het vlees uit de marinade, maar gooi de marinade niet weg. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5-6 min. rondom bruin. Bestrijk met een beetje marinade en draai het vuur laag.
  3. Braad het vlees met de deksel schuin op de pan in ongeveer 30 min. medium. Houd je van rood vlees, dan braad je het ongeveer 25 min. Keer regelmatig en blijf bestrijken met de marinade. Als de bodem van de pan te donker kleurt, kun je een paar eetlepels water toevoegen. Neem het vlees uit de pan, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  4. Schil en rasp ondertussen de gember. Pers de citroen uit. Meng met de mayonaise en mierikswortel. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de mayonaise en sojadip.