Knolselderijsoep
Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

Met de budgetvriendelijke knolselderij kun je alle kanten op. Je maakt er ook zo een heerlijke soep van! Maak je knolselderijsoep af met verschillende toppings, varieer met kruiden en specerijen of houd hem klassiek met een scheutje room.

Knolselderijsoep recepten

Knolselderijsoep maken: zo doe je dat
Knolselderijsoep maken: zo doe je dat

Knolselderijsoep maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 1½ kg knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1¼ liter kraanwater
  • 2 Conference peren
  • 125 ml verse slagroom
  • 30 g peterselie
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 3 el appelciderazijn

Nodig in de keuken

  • staafmixer
  1. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij en ui 5 min. Roer regelmatig. Voeg de knoflook, nootmuskaat, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. Roer regelmatig.
  2. Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat in 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken.
  3. Schil ondertussen de peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Neem de pan van het vuur, voeg de peer toe en pureer met de staafmixer. Maak de staafmixer schoon. Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm 5 min. op laag vuur.
  4. Snijd ondertussen de peterselie grof, doe met de olie en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen en besprenkel met de peterselie-olie.