Gro­nin­ger mos­terd­soep met knol­sel­de­rij en rook­worst

Een ultiem kommetje budgetproof comfort soep.

(0) waardeer
hollands hoofdgerecht Een ultiem kommetje budgetproof comfort soep. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • soeppan
  • Staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in de soeppan en bak de knolselderij en knofllook met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  2. Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen. Voeg de kookzuivel, heet water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
  3. Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en de selderij fijn.
  4. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Roer ⅗ van de mosterd erdoor, voeg de worst en ¾ van de selderij toe en verwarm met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur.
  5. Schep de soep in diepe kommen, verdeel de rest van de mosterd er in een swirl over en bestrooi met de rest van de selderij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 23 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 43-44

Groninger mosterdsoep met knolselderij en rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gro­nin­ger mos­terd­soep met knol­sel­de­rij en rook­worst

1
1
  • 1250 g knolselderij
  • 2 tenen tenen knoflook

Schil de knolselderij en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 30 g De Zaanse Hoeve ongezouten roomboter

Verhit de boter in de soeppan en bak de knolselderij en knofllook met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

3
3
  • 2 el tarwebloem

Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen.

4
4
  • 250 ml kookzuivel
  • 1 liter heet water
  • 1 AH kippenbouillontablet

Voeg de kookzuivel, het hete water en het bouillonblokje toe.

5
5

Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

6
6
  • 250 g Gelderse rookworsten
  • 40 g verse selderij

Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en de selderij fijn.

7
7

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.

8
8
  • 3 el Groninger mosterd

Roer van de mosterd erdoor, voeg de worst en van de selderij toe en verwarm met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur.

9
9
  • 2 el Groninger mosterd

Schep de soep in diepe kommen, verdeel de rest van de mosterd er in een swirl over en bestrooi met de rest van de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.