Lamskotelet

Lamskoteletjes met groene salsa
Ingrediënten
4 personen
1 teen
knoflook
1 tl
grof zeezout
20 g
verse platte peterselie
15 g
verse dille
15 g
verse basilicum
5 el
extra vierge olijfolie
50 g
kappertjes
3
bosuien
1
rode peper
1
citroen
4
lamskoteletten
Dit heb je nodig
vijzel
grillpan
- Doe de knoflook met het zeezout in de vijzel en maal tot puree. Snijd de peterselie, dille en de blaadjes van het basilicum fijn en voeg toe. Vijzel tot een pasta. Doe in een kom. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en meng 4 el olie, de kappertjes en bosui erdoor.
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg toe aan de salsa. Pers de citroen uit. Breng de salsa op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de lamskoteletten met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril ze 3 min. en keer halverwege. Serveer met de salsa verde.