Recepten met diepvriesgroente

Recepten met diepvriesgroente

Diepvriesgroente doet niet onder voor verse groente. Voedingsstoffen en smaak blijven bewaard door een snelle verwerking na de oogst. Goed nieuws. Want zo zet je in een handomdraai wat gezonds op tafel.

Risotto met spinazie, tuinerwten en pesto

Risotto met spinazie, tuinerwten en pesto

  1. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Snijd de knoflook fijn. Snipper de sjalot. Doe de spinazie in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit.
  2. Verhit de olie in een hoge pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 3 min. tot de sjalot glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 15- ­20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. Voeg 10 min. na het toevoegen van de scheuten bouillon de spinazie toe aan de risotto en roer erdoor. Voeg de laatste 5 min. van de totale kooktijd de helft van de pestosaus en de bevroren tuinerwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer door.
  3. Verdeel de risotto over diepe borden en schep de rest van de pestosaus erover.