Vegetarische Griekse recepten
Vegetarische Griekse recepten

Vegetarische Griekse recepten

De lekkerste vegetarische Griekse recepten in dit overzicht. Aanraders: de pompoenkroketjes en de filodeegtaart met spinazie en witte kaas.

Pittige rode-linzenkoekjes in een pitabroodje

Pittige rode-linzenkoekjes in een pitabroodje

  1. Kook de linzen en quinoa in water met zout 10 min. Giet af en laat 3 min. droogstomen. Doe het linzen-quinoamengsel samen met de komijn, 3 el bloem, gerookte paprikapoeder, harissa en koriander in de kom van de keukenmachine. Maal tot een grove puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet 30 min. in de koelkast.
  2. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng in een ruime kom met de witte kool, 2 el yoghurt en azijn. Breng op smaak met peper.
  3. Vorm met natte handen 20 balletjes van de linzenpuree en duw ze een beetje plat tot koekjes van ca. 1½ cm dik. Wentel ze door de rest van de bloem. Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes in delen 4 min. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
  4. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de pitabroodjes met de koolsalade en koekjes. Verdeel de rest van de yoghurt erover en serveer direct.