Aflevering 1 Allerhande

Overige video's

- 16:19 min.

In deze eerste aflevering gaat Allerhande op zoek naar het verhaal achter een authentiek Hollands gerecht: Limburgs zoervleis. Vervolgens zien we hoe Martine van Allerhande samen met Antonio Carluccio een heerlijke pastamaaltijd klaarmaakt. En in Help! Mijn moeder kan niet koken wordt moeder Caroline een handje geholpen in de keuken.

Hollandse Klassieker
Ico gaat op bezoek bij fruitteler Wim. Hij vertelt Ico hoe appelstroop wordt gemaakt. Dan vervolgt Ico zijn weg door het Limburgs landschap alwaar hij arriveert in Maastricht. Hij bezoekt daar Robin Berben; chef-kok en eigenaar van Cafe Sjiek. Robin vertelt Allerhande het verhaal achter het authentieke zoervleis. Ico duikt ook de keuken in en maakt dit heerlijke gerecht zelf.

Allerhande kookt met Antonio Carluccio
Martine van Allerhande gaat samen koken met de Brits-Italiaanse chefkok Antonio Carluccio. Samen bereiden zij een heerlijke pasta met doperwten. 

Help mijn moeder kan niet koken
In Help! Mijn moeder kan niet koken krijgt Caroline handige tips van chef Matthijs Vrieze. De kinderen van Caroline zeggen: 'We aten heel vaak macaroni en rijst en op een gegeven moment word je het wel zat.' Ze willen wel eens iets anders eten. Chef Matthijs Vrieze schiet moeder Caroline te hulp en samen maken ze risotto met kip, bleekselderij en paddenstoelen. Matthijs Vrieze laat zien hoe je gemakkelijk een ui snippert, knoflook fijnsnijdt en hoe je risottorijst moet maken. Met dit lekkere recept scoort Caroline punten bij haar man en kinderen.