Millefeuilles met banketbakkersroom en frambozen

Receptvideo

- 05:27 min.

Millefeuille is de Franse variant op de tompouce. Het is een heerlijk knapperig gebakje. In deze receptvideo maken wij een millefeuille van bladerdeeg, banketbakkersroom en verse frambozen.

Millefeuille met banketbakkersroom en frambozen maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt 50 gram boter in een steelpan. Hak 40 gram pistachenoten fijn en splits 2 eieren. Bestrijk 1 vel filodeeg met wat gesmolten boter, een dunne laag pistachenoten en bestrooi met wat poedersuiker. Herhaal dit nog drie keer. Houd wat poedersuiker achter voor het bestuiven. Eindig met een met boter bestreken vel filodeeg.

Filodeeg bakken
Snijd de filodeegstapel met een scherp mes in 12 gelijke stukken en leg de stapel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de filodeegrechthoekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig. Bestrooi met de rest van de poedersuiker en laat helemaal afkoelen.

Banketbakkersroom
Halveer ondertussen een half vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een pan 250 milliliter melk, het merg en 38 gram suiker aan de kook. Roer de eidooiers met 38 gram suiker los in een kom en roer er anderhalve eetlepel bloem door. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 3 minuten garen. Roer af en toe. Laat de banketbakkersroom afgedekt in 30 minuten afkoelen.

Stapelen
Leg een filodeegrechthoekje op een bord en bestrijk met 1 tot 2 eetlepels banketbakkersroom. Verdeel er 6 frambozen met de brede kant naar beneden over. Maak zo nog een laag en bedek deze weer met een filodeegrechthoekje. Maak zo nog 3 millefeuilles. Zo maak je millefeuille met banketbakkersroom en frambozen.