Chocotaart met frambozen en dadels

Receptvideo

- 01:33 min.

Hij is zo mooi, dat je ’m bijna niet aan durft te snijden. Toch doen, de binnenkant is zeker de moeite waard. Bekijk de receptvideo en duik de keuken in!

Dadelmengsel als bodem
Maal 175 gram ongebrande notenmix, 250 gram dadels, 125 gram bevroren frambozen en 60 gram cacaopoeder 1 minuut in de keukenmachine. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het dadelmengsel over de bodem. Druk goed aan, leg er 125 gram bevroren frambozen op en zet 10 minuten in de vriezer.

Smelt ondertussen in een steelpan 200 gram kokosolie met 120 milliliter ahornsiroop op laag vuur. Snijd 1 vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Neem de pan van het vuur en roer het vanillemerg en 60 gram cacaopoeder door de kokosolie.

In de vriezer
Neem de springvorm uit de vriezer en schenk het kokos-cacaomengsel over de frambozen. Bestrooi met een halve theelepel maldon zeezout en zet minstens anderhalf uur in de vriezer. Haal na 30 minuten uit de vriezer en bestrooi met 25 gram kokoschips en een halve theelepel zeezout.

Zet de taart weer terug in de vriezer en laat voor serveren 20 minuten op kamertemperatuur komen. Zo maak je een chocotaart met frambozen en dadels.