Kokos-chocotaart

Receptvideo

- 04:02 min.

Kokos en chocolade is een geweldige combinatie! Bekijk de handige receptvideo en ga aan de slag met dit nagerecht.

Koekbodem
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de taartvorm in met wat boter. Smelt 150 gram boter in een steelpan. Maal ondertussen 308 gram Oreo-koekjes fijn in de keukenmachine en schenk de gesmolten boter erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Eiwit stijfkloppen
Splits 4 eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop de eiwitten stijf met een mixer. Voeg al kloppend lepel voor lepel 200 gram poedersuiker toe. Blijf, als alle suiker is toegevoegd, doorkloppen tot het eiwit glanst en stijve pieken vormt. Dit duurt 5 minuten. Spatel voorzichtig 2 eetlepels maizena, 2 theelepels vanillearoma en 165 gram gemalen kokos door het eiwit.

Chocolade smelten
Breng een pan met een laag water aan de kook. Hak ondertussen 150 gram witte chocolade in kleine stukjes en doe in een vuurvaste kom of pan die precies op de pan past. Hang de kom of pan in de pan met heet water, maar zorg dat de kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade smelten. Dit noem je au bain-marie.

Spatel door het eiwitmengsel. Schep dit mengsel gelijkmatig op de koekjesbodem en strijk glad. Bak ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 2 uur afkoelen in de vorm. Snijd de kokos-chocoladetaart in 12 repen. Zo maak je een kokos-chocotaart.