Kokos-aardbeienplaattaart

Receptvideo

- 03:34 min.

Heerlijk ’s zomers: deze kokos-aardbeienplaattaart. Maak ‘m lekker zelf, met behulp van deze stap voor stap receptvideo!

Taartdeeg maken
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in. Doe 250 gram boter, 200 gram volkorenmeel, 55 gram gemalen kokos en 100 gram lichtbruine basterdsuiker in een keukenmachine en meng kort tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de ovenschaal en druk aan. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.

Amandelmengsel
Smelt 200 gram boter in een steelpan. Neem van het vuur. Maal 100 gram amandelen fijn in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg één voor één 5 eieren toe. Doe er 200 gram fijne kristalsuiker, 55 gram gemalen kokos en de gesmolten boter bij.

Aardbeien verdelen
Verwijder de kroontjes van 500 gram aardbeien en halveer de aardbeien in de lengte. Bestrijk de taartbodem met 225 gram aardbeienjam. Leg de aardbeien erop. Verdeel het amandelmengsel erover. Hak 95 gram pistachenoten grof en strooi ze over de taart. Bak in de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Serveer lauw of koud. Zo maak je een kokos-aardbeienplaattaart.