Kokos-ceviche van witvis

Receptvideo

- 02:17 min.

Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade. Daarin kan de rauwe vis langzaam ‘garen’ en krijgt zo een heerlijk frisse smaak. Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Marinade
Rasp de groene schil van 2 limoenen en pers de vruchten uit. Meng het limoenrasp en -sap met een halve theelepel zout en anderhalve theelepel suiker tot een marinade.
Snijd 240 gram schelvis in blokjes van 1 centimeter en voeg toe aan de marinade. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Gember & peper
Schil 1 centimeter verse gember en rasp. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn.

Snijd 15 gram koriander fijn, maar houd 2 takjes achter voor garnering. Snijd 175 gram mangosalade in blokjes van een halve centimeter. Meng de mango samen met de gember, rode peper en fijngesneden koriander door 165 milliliter coconut cream.

Schep de vis met een schuimspaan uit de limoenmarinade. Schep door het mango-kokosmengsel en breng op smaak met 1 eetlepel marinade. Schep in de borrelglaasjes en garneer met de takjes koriander.