Koffie-chocoladetaart met Maltesers

Receptvideo

- 04:07 min.

Wauw! Deze taart ziet er spectaculair uit en is stap voor stap makkelijk te maken. Een echte verjaardagstaart.

Koffiecake bakken
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van een hoge springvorm met een doorsnede van 18 centimeter met bakpapier en vet de randen in. Maal 125 gram hazelnoten fijn in een keukenmachine. Klop met een mixer 150 gram boter met 225 gram lichtbruine suiker in 5 minuten luchtig. Voeg één voor één 4 eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Verwarm 100 milliliter volle melk tot lauwwarm. Roer de noten, melk en anderhalve stick espresso-oploskoffie door het beslag. Zeef 200 gram zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 1 uur gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Verwijder de springvorm en laat de cake 2 uur afkoelen op een rooster.

Ganache maken
Verwarm 350 milliliter slagroom tegen de kook aan. Snijd 350 gram pure chocolade grof en doe in een kom met een halve stick espresso-oploskoffie. Schenk de hete slagroom erover. Laat 5 minuten staan en roer tot een gladde massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens 15 minuten opstijven in de koelkast. Roer de ganache regelmatig door.

Koffie-chocoladetaart met Maltesers maken
Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen. Leg de onderste laag op een bord en bestrijk met een laag ganache. Leg er een volgende cakelaag op, bestrijk die ook met ganache en dek af met de laatste laag. Bestrijk de taart rondom met de rest van de ganache en versier de taart met 300 gram Maltesers. Plak ze indien nodig vast met een beetje ganache.