Chocoladetaart met pepernoten

Receptvideo

- 02:08 min.

Deze chocoladetaart met pepernoten is zó lekker, dat we Sinterklaas dit jaar vaker gaan vieren.

Chocolade
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter. Doe 200 gram boter in een steelpan. Breek 200 gram pure chocolade 72% in stukjes en voeg bij de gesmolten boter. Laat op laag vuur smelten, roer regelmatig.

In de oven
Doe 4 eieren met 150 gram donkere basterdsuiker en een mespunt zout in een kom. Klop met een mixer in 5 minuten tot een schuimig geheel. Zeef 200 gram zelfrijzend bakmeel erboven. Voeg het chocolade-botermengsel toe en meng rustig met een spatel. Schenk in de springvorm en bak ongeveer 35 minuten in het midden van de oven.

Pepernoten
Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem de taart uit de springvorm en snijd overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met 200 gram speculoospasta en leg de bovenste helft erop. Verwarm 200 gram chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk over de taart. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de buitenkant. Plak 13 speculaasjes rondom op de zijkant van de taart. Bestrooi de bovenkant met 150 gram pepernoten. Zo maak je een chocoladetaart met pepernoten.