Garnalencocktail

Receptvideo

- 02:12 min.

Een lekker klassiek voorgerecht: de garnalencocktail. Wil je dit zelf maken? Deze video laat je stap voor stap zien hoe je dat doet.

Witlofschuitjes
Snijd de onderkant van 2 stronken roodlof en 2 stronken witlof en haal steeds de eerste 5 mooie blaadjes los, daarna worden ze te klein. De kleine blaadjes gebruik je niet. Meng 2 eetlepels citroenmayonaise met 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel whisky en 1 eetlepel paprikapoeder, een beetje peper en eventueel zout. Roer 12 draadjes saffraan door 1 eetlepel heet water en laat 1 minuut staan. Roer het saffraanwater met de draadjes door 2 eetlepels citroenmayonaise. Roer er 1 mespunt kerrie madras door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel 300 gram Hollandse garnalen over de whiskysaus en saffraansaus en roer door. Leg de blaadjes lof om en om op een schaal. Vul de witlof met de whiskygarnalen en de roodlof met de saffraangarnalen. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en snijd de bieslook fijn. Garneer de saffraanschuitjes met peterselie en de whiskyschuitjes met bieslook. Zo maak je een garnalencocktail.