Smokey garnalencocktail met avocado

Receptvideo

- 00:57 min.

De klassieke garnalencocktail ken je ongetwijfeld. Deze variant daarop, met avocado, chipotlesaus en limoen is vast en zeker nog helemaal nieuw! Begin jouw kerstdiner met een spannend voorgerecht en verras de hele familie met jouw kookkunsten. Deze cocktail maak je met reuzengarnalen en een salade van avocado. Zo vier je echt Kerst met de fam! 

Garnalen marineren
Pel 450 g ongepelde reuzengarnalen, snijd de rug in met een scherp mesje en verwijder met de punt van het mesje het zwarte darmkanaal. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Snijd 15 g koriander fijn. Meng de garnalen in een kom met 1 el limoensap, de helft van de koriander, ½ el diced chipotle pepper-saus, 3 el extra vierge olijfolie en eventueel zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Avocado salade maken
Meng ½ el chipotlesaus met 4 el mayonaise, het limoenrasp, de rest van het limoensap en de rest van de koriander. Snipper 1 rode ui heel fijn. Halveer 3 snoepkomkommers, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Snijd 2 eetrijpe avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van een ½ cm. Meng met de rode ui, komkommer en chipotlemayonaise. Breng eventueel op smaak met zout.

Garnalencocktail maken
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3-4 min. gaar. Zet een kookring van Ø 7 cm op een bord waarop je het gerecht wilt serveren en verdeel er ¼ van het avocadomengsel over. Verwijder de kookring voorzichtig. Herhaal dit op nog 3 borden. Verdeel de garnalen erover. Garneer met de tuinkers.