Frambozen-ijstaart met pistachenoten

Receptvideo

- 03:24 min.

Zoek je een recept voor een ijstaart? Deze variant met frambozen en pistachenoten is een echte klassieker. In deze video zie je stap voor stap hoe je het maakt.

Noten karameliseren
Doe 75 gram suiker met 50 milliliter water in een steelpan. Laat de suiker op laag vuur oplossen en laat de siroop verder koken tot deze goudbruin kleurt. Leg ondertussen een stuk bakpapier op een bord en leg daarop 50 gram pistachenoten. Schenk de karamel gelijkmatig over de noten. Laat het ongeveer 30 minuten afkoelen. Hak de notenkaramel met een keukenmes in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kommetje. Hak 100 gram witte chocolade met rice crispies in kleine stukjes. Doe de chocolade ook in een kommetje.

IJstaart opbouwen
Bekleed een cakeblik met een inhoud van 2 liter met een groot stuk bakpapier. Neem 2 liter vanille-roomijs uit de vriezer en stort het op een snijplank. Snijd het in plakken van anderhalve centimeter dik. Bedek de bodem van het cakeblik met plakken ijs. Duw het ijs met de bolle kant van een lepel tot een mooie, egale laag. Verdeel er 2 eetlepels frambozenjam over en bestrooi met de witte chocolade. Bedek met plakken ijs en druk weer aan tot een egale laag. Verdeel er 3 eetlepels frambozenjam over en bedek weer met plakken ijs. Druk aan. Verdeel er 2 eetlepels frambozenjam over en bestrooi met de pistachekaramel. Dek af met de rest van het ijs.

Maak de taart af
Vouw het bakpapier over het ijs en zet het blik minimaal anderhalf uur in de vriezer. Hak ondertussen 45 gram pistachenoten in kleine stukjes. Stort de ijstaart op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Strooi eerst de gehakte nootjes over de ijstaart en verdeel er daarna 250 gram frambozen over. Serveer direct. Zo maak je ‘n frambozen-ijstaart met pistachenoten.