Bereiden in zoutkorst

Instructievideo

- 01:47 min.

Wil je graag kip, groenten of een hele vis in een zoutkorst bereiden? In deze video laten we je zien hoe je dit doet. Door een gerecht in zoutkorst te bereiden behoud je de smaak en blijven ingrediënten lekker sappig. Je bouwt een mini-oven om het gerecht heen.

Mengen
Meng grof zeezout met bloem, eiwit en water tot een stevige en kneedbare massa. Voeg als het nodig is wat extra water toe. Water zorgt voor een goede korstvorming. Bloem en ei geven een deegachtige structuur waardoor je het makkelijk kunt vormen.

Kip bedekken
Bekleed de bodem van een passende braadslee met bakpapier. Maak van éénderde van het zoutmengsel een laag van ongeveer 1 centimeter. Leg de kip erop en bestrooi of vul met smaakmakers. Vorm van de rest met je handen een dikke plak. Leg erop en duw het er voorzichtig omheen. Zorg dat het helemaal bedekt is, en dat de laag overal even dik is. Door een klein gaatje kan al stoom ontsnappen en dan verlies je smaak en warmte.

Zoutkorst breken
Zet het gerecht in het midden van de oven. De oven moet goed voorverwarmd zijn. Breek de zoutkorst voorzichtig open met een mes en serveer direct. Laat niet te lang staan want dan wordt het gerecht te zout. Zo bereid je een gerecht in zoutkorst.