Ovenschotel met zuurkool en shoarma

Receptvideo

- 03:48 min.

Een leuke variant op de klassieke zuurkoolstamppot is deze ovenschotel. Met shoarmavlees, maar ook met paprika en tomatenpuree. Met dit zuurkoolrecept kom je de winter wel door.

Vang vocht op
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil 1.2 kilo kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Laat ondertussen 295 gram gegrilde rode paprika’s uitlekken. Vang het vocht op in een pan. Doe 500 gram zuurkool in een zeef en spoel af onder koud water. Doe de zuurkool bij het paprikavocht en kook 10 minuten op middelhoog vuur.

Snipperen en bakken
Snipper 1 ui. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de ui 2 minuten. Voeg 500 gram shoarmavlees toe en bak het in 5 minuten gaar. Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes. Voeg ze toe aan het vlees en schep er 68 gram tomatenpuree door. Verwarm 200 milliliter volle melk in een steelpan.

Bestrooi de puree
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en 25 gram boter met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet een ovenschaal van 20 bij 20 centimeter in. Verdeel de zuurkool over de bodem van de ovenschaal. Schep het vlees erop en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooi de puree met 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel karwijzaad. Bak de zuurkoolschotel ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Zo maak je een ovenschotel met zuurkool en shoarma.