Chili con carne

Receptvideo

- 02:06 min.

De zomerse chili con carne was een grote hit in 2014. En weet je wat? In de winter is ‘ie net zo lekker. Heerlijk met zongedroogde tomaten en Coburger ham. Makkelijk ook, want deze chili con carne staat binnen een kwartier op tafel.

Pittige picadillo
Snipper 1 rode ui en snijd anderhalve teen knoflook fijn. Verhit 3 eetlepels olie uit een potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en tweeëneenhalve theelepel picadillo 5 minuten op laag vuur tot de ui glazig is. Reepjes

Coburger ham
Snijd 100 gram Coburger ham in reepjes. Maak 1 groene paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 minuten mee. Laat ondertussen 800 gram limabonen en 600 gram cannellinibonen uitlekken. Snijd 5 zongedroogde tomaten in reepjes en 3 tastytomtrostomaten in blokjes.

Garneer met koriander
Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 minuten Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer eventueel met koriander. Zo maak je zomerse chili con carne.