Gezonde chili con carne

Receptvideo

- 00:32 min.

Is gezond eten jouw goede voornemen? Deze chili con carne past daar perfect bij! Dit gezonde gerecht zit vol bonen, groente en mager gehakt en serveer je met een frisse korianderspread en zilvervliesrijst. Een heerlijke en healthy opwarmer voor koude dagen. 

Dit recept is onderdeel van het Lekker Bezig 7-dagen-gezond-programma. 

Gehakt bakken voor chili con carne
Verhit 1 el olie in de hapjespan en bak 300 g gehakt met 4 el Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min. rul. Snipper ondertussen 2 middelgrote uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van 1 rode paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. 

Gezonde chili con carne maken
Doe ondertussen 800 g kidneybonen(blik) in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en 800 g biologische tomatenblokjes(blik) toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Snijd 15 g verse koriander fijn en meng de helft met 200 g zuivelspread en peper. Snijd 1 limoen in parten. Serveer de chili con carne met de korianderspread en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.

Bekijk het volledige recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192916/gezonde-chili-con-carne 

Like, follow & share Allerhande:
Facebook: https://www.facebook.com/allerhande
Instagram: https://instagram.com/allerhande
Pinterest: https://www.pinterest.com/allerhande
Youtube: https://www.youtube.com/allerhande