Bulgur met garnalen

Receptvideo

- 02:45 min.

Mediterrane bulgursalade met ijsgarnalen, frisse munt en pittige rode peper. Heb je over? Lekker de volgende dag als lunch.

Fijnsnijden en uitpersen
Bereid 150 gram bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen 250 gram romaatjes in partjes en de partjes weer in reepjes. Snijd de blaadjes van de 30 gram peterselie zo fijn mogelijk en snijd de blaadjes van 15 gram munt grof. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Rasp de gele van 1 citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.

Meng de bulgur
Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe het in een schaal. Kook 450 gram bevroren tuinerwten 3 minuten. Giet ze af en laat uitlekken. Meng de rode peper, het citroenrasp en -sap, 4 theelepels ras el hanout spice mix en 2 eetlepels extra vierge olijfolie door de bulgur.

Bestrooi met munt
Schep er de romaatjes, peterselie, 300 gram ijsgarnalen en tuinerwten door. Bestrooi met de munt. Serveer met de partjes citroen. Zo maak je bulgur met garnalen.