Bulgur met bloemkool & garnalen
Bulgur met bloemkool & garnalen

Bulgur met bloemkool & garnalen

Handig: de garnalen hoef je maar heel even te bakken en kun je zo toevoegen aan de salade.

15 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

citroen

20 g

munt

400 g

tastytom-trostomaten

1 el

traditionele olijfolie

1 el

harissa pikant

400 g

koelverse bloemkoolrijst

250 g

koelverse bulgur-quinoamix

2 tenen

knoflook

225 g

rauwe en gepelde roze garnalen uit de diepvries

Handig: de garnalen hoef je maar heel even te bakken en kun je zo toevoegen aan de salade.

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de vrucht uit. Snijd de munt in reepjes en de tomaten in kwarten. Meng het citroenrasp en citroensap met de olie en de helft van de harissa tot een dressing. Meng in een kom met de bloemkoolrijst en bulgur-quinoamix. Leg de tomaten erop.

2

Snijd de knoflook fijn en meng met de rest van de harissa. Meng door de garnalen. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnalen in 2 min. gaar. Serveer bij de bulgursalade.