Zoeteaardappelcurry met witvis

Receptvideo

- 03:11 min.

Dol op curry en zoete aardappel? Dan is dit de perfecte cobimatie! Dit hoofdgerecht met een curry van zoete aardappel en witvis heeft een Indiaas tintje.

Curry maken
Kook 300 gram basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd 1 aubergine ook in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine 6 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar. Schil ondertussen 450 gram zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Snijd ondertussen 1 schaal tastytomtrostomaten in blokjes. Schep de aubergine uit de pan op een bord en houd apart. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit in dezelfde pan als de aubergine de tomatenblokjes met 2 eetlepels vadouvan 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 250 milliliter water toe en breng aan de kook.

Rode peper
Snijd ondertussen het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Voeg de aardappelblokjes en de helft van de rode peper toe aan de tomaten en laat zonder deksel 12 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Breng op smaak met zout.

Witvis erbij
Snijd ondertussen 300 gram schelvisfilets in stukken van 2 bij 2 centimeter. Neem de pan van het vuur en voeg de vis en aubergine toe aan de aardappelcurry. Schep om en laat met de deksel op de pan 5 minuten staan tot de vis gaar is. Verwijder de rode peper. Haal de blaadjes van de takjes van 15 gram koriander en garneer er de aardappelcurry mee. Serveer met de rijst. Zo maak je zoeteaardappelcurry met witvis.