Cheesecake in a jar

Receptvideo

- 03:16 min.

Extra leuk om op tafel te zetten en zelfs om cadeau te doen. Tropische cheesecake met kokosbodem, ananas en papaya in een potje.

Kokos-koekbodem
Doe 120 gram nizza kokoskoekjes in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruim. Doe het kruim in een kom en meng met 4 eetlepels Malibu. Verdeel het koekkruim over de bodems van 4 jampotten en druk met de bolle kant van een soeplepel aan.

Tropisch fruit
Schil 2 kiwi’s en snijd in blokjes van een halve bij een halve centimeter. Snijd 250 gram ananasstukjes en 200 gram papayastukjes ook in blokjes van een halve bij een halve centimeter. Rasp de groene schil van 1 schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de kiwi, ananas en papaya tot een fruitsalade.

Slagroom, roomkaas en witte chocolade
Klop 125 milliliter slagroom stijf. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Breek 100 gram witte chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom. Hang de kom met chocolade in de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten. Dit noem je au bain-marie. Roer voor de roomkaasvulling 100 gram MonChou los en meng met de slagroom en de gesmolten chocolade.

Cheesecake in a jar
Verdeel de helft van de fruitsalade over de vier koekbodems en bedek met de roomkaasvulling. Verdeel de rest van de fruitsalade erover en dek de potjes af. Laat de cheesecakes 30 minuten opstijven in de koelkast. Snijd de limoen uit het bakje papaya in 4 partjes. Garneer de cheesecakes met de limoenpartjes. Zo maak je cheesecakes in a jar.