Lasagne in a jar

Receptvideo

- 03:28 min.

Ieder z’n eigen potje. Dit makkelijke lasagnerecept bereid je van tevoren, dan hoef je de potjes alleen nog even op te warmen in de magnetron. Je kunt ze 1 maand bewaren in de vriezer.

Tomatensaus maken
Snijd 100 gram ontbijtspek in reepjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 2 minuten uit. Voeg 400 gram Italiaanse roerbakmix en 1 eetlepel Italiaanse kruiden toe en bak 5 minuten. Voeg 700 gram tomatensaus toe en breng aan de kook. Voeg 300 gram rundergehakt toe en duw het met een houten spatel uit elkaar. Laat de saus 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes koken.

Bechamelsaus maken
Verhit ondertussen voor de bechamelsaus 25 gram boter in een pan met dikke bodem. Voeg al roerend 25 gram bloem toe en laat 2 minuten garen. Voeg 300 milliliter melk toe en roer met een garde tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg twee derde van 175 gram geraspte oude kaas toe en roer tot deze gesmolten is.

Pasta koken
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Halveer 250 gram lasagnebladen in de breedte en kook in delen in 2 minuten gaar. Bewaar ze in een kom met koud water zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Breng de tomatensaus op smaak met 3 eetlepels balsamicoazijn, versgemalen peper en zout. Pluk de blaadjes van 15 gram takjes basilicum.

Lasagne in a jar maken
Verdeel een derde van de tomatensaus over 4 weckpotten. Verdeel daarover een derde van de bechamelsaus en een kwart van het basilicum. Dek af met 2 halve lasagnebladen. Bedek weer met 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de bechamelsaus en 1/4 van het basilicum. Dek weer af met 2 halve lasagnebladen en de rest van de tomatensaus en bechamelsaus en weer een kwart van het basilicum. Eindig met lasagnebladen. Bestrooi met de rest van de kaas en garneer met de rest van het basilicum. Verwijder het ijzer van de weckpotten en verwarm de lasagne zonder deksel 5 minuten in de magnetron op vol vermogen. Zo maak je lasagne in a jar.