Tempura van groene en witte asperges

Receptvideo

- 02:32 min.

Asperges zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze natuurlijk klassiek bereiden maar probeer ook eens deze tempura van groene en witte asperges. Heerlijk met sesamzaad en hoisinsaus! In deze stap voor stap receptvideo zie je precies hoe je dat doet.

Asperges schillen
Verhit 1 liter arachideolie in een ruime pan tot 180 graden. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer. Schil ondertussen 350 gram witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant van de witte en groene asperges, halveer ze in de lengte en snijd ze in 2 gelijke stukken.

Asperges frituren
Meng 100 gram bloem, 1 eetlepel maïzena, wat zout en anderhalve eetlepel sesamzaad in een schaal en roer er met een garde 200 milliliter mineraalwater en 3 ijsblokjes door. Er mogen wat klontjes in zitten. Haal de asperges door het beslag. Doe de stukjes voorzichtig met een keukentang in de hete olie en frituur in 2 minuten goudbruin en gaar. Neem de asperges met een schone en droge schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Frituur de rest van de aspergestukjes in delen op dezelfde manier.

Serveren
Meng 2 eetlepels hoisinsaus met een halve eetlepel sesamzaad en 1 eetlepel sesamolie. Serveer bij de tempura. Zo maak je tempura van groene en witte asperges.