Aspergeroerbak met edamame en korianderdressing

Receptvideo

- 02:45 min.

Wil je vanavond een lekker Aziatische gerecht met een Hollandse twist op tafel zetten? Dan is dit recept voor aspergeroerbak met edamame bonen echt iets voor jou. Probeer het zelf!

Asperges schillen
Schil 500 gram witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges in schuine stukjes van anderhalve centimeter.

Edamame bonen doppen
Dop 100 gram edamame. Pak daarvoor de uiteinden van een boontje vast en knijp erin. Het randje van de schil barst open en de boontjes haal je er zo uit. Bereid 250 gram eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Dressing maken
Rasp de groene schil van 1 schoongeboende limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng het limoenrasp en -sap met 5 eetlepels Japanse sojasaus tot een dressing. Snijd 15 gram koriander fijn en meng 1 eetlepel ervan door de dressing.

Wokken
Meng 3 eetlepels arachideolie en een halve eetlepel sriracha met 300 gram rauwe, gepelde roze garnalen. Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen 2 minuten op hoog vuur.

Aspergeroerbak serveren
Schil 2 centimeter verse gember en rasp. Voeg de asperges en gember toe en bak 3 minuten mee. Voeg de edamame toe en neem van het vuur. Meng de sojadressing door de noedels en verdeel over 4 kommen. Schep de asperges en garnalen erop en garneer met de rest van de fijngesneden koriander. Serveer met de limoenpartjes. Zo maak je een aspergeroerbak met edamame en korianderdressing.