Orzosalade met erwten, spinazie & spek

Receptvideo

- 02:47 min.

Probeer eens een orzosalade: ideaal als lunch of bijgerecht. Deze Italiaanse gedroogde pastasoort is simpel te bereiden en heel lekker in deze salade vol groenten, spekjes en pistachenoten. 


Voorbereiden
Kook 300 gram orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen een inkeping in de vliesjes van 300 gram tuinbonen en duw de boon eruit. Dit noem je dubbeldoppen.

Bakken en roosteren

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster 50 gram pistachenoten 3 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Bak ondertussen 200 gram spekreepjes in dezelfde pan zonder olie of boter in 6 minuten. Schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet achter. Bak hierin de tuinbonen en 300 gram tuinerwten 3 minuten op middelhoog vuur. Neem van het vuur.

Meng de orzo, het spek, 100 gram spinazie en 2 eetlepels citroensap door de groenten. Schep in een grote schaal. Laat 5 minuten staan.

Garneren
Hak ondertussen de noten en 15 gram munt fijn en schaaf 50 gram Pecorino Romano kaas. Meng de noten, munt en kaas door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zo maak je orzosalade.