Sushisalade

Receptvideo

- 02:53 min.

Gek op sushi? Dan moet je deze sushisalade ook zeker eens proberen! Je maakt dit heel makkelijk en snel, bekijk in de receptvideo hoe je dit doet.

Sushirijst
Kook 250 gram sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm 5 eetlepels rijstazijn in een steelpan en los er 1 theelepel zout en 1 theelepel suiker in op. Giet het mengsel over de nog warme rijst en blijf 3 minuten omscheppen.

Sla en komkommer
Verwijder de stronkjes van 2 kropjes babyromainesla. Snijd de sla in dunne repen. Leg de slareepjes op de bodem van een ruime, platte schaal. Verdeel 4 eetlepels wasabimayonaise over de sla. Schep de sushirijst op de sla. Snijd 1 komkommer in de lengte in kwarten. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange repen. Snijd de repen in stukjes van ongeveer 6 centimeter en verdeel over de rijst.

Zalm bakken
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 300 gram zalmfilet 6 minuten. Keer halverwege. Neem de van het vuur. Verdeel de zalm in stukjes. Besprenkel met 2 eetlepels Japanse sojasaus en leg op de salade.

Salade
Snijd 2 avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het in lange repen en leg op de salade. Scheur 1 norivel in stukjes en strooi over de salade. Zo maak je sushisalade.