Warmgerookte zalm met gremolata

BBQ

- 01:52 min.

Benten, barbecueër pur sang, scoort punten bij zijn vrienden (en bij de vrouwen) met deze warmgerookte zalm met gremolata. De Italianen gebruiken gremolata (kruidenolie) in pasta’s, maar ook met zalm is het een gouden combinatie.

Voorbereiden
Week de rooksnippers een half uur in ruim water. Steek ondertussen de barbecue aan, gebruik eventueel een firestarter. Schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant van de barbecue. Kijk voor de BBQ uit deze video en meer barbecues op bol.com.

Zalm roken
Leg 800 gram zalmfilet aan een stuk in een aluminium schaal en bestrooi met wat zout en de lemon pepper. Strooi een handje houtsnippers op de kolen. Zet de zalm op het deel van de BBQ waar geen houtskool onder ligt. Doe de deksel op de barbecue en laat de vis 15 tot 20 minuten roken en garen.

Gremolata maken
Meng het rasp van 1 schoongeboende citroen met 1 fijngesneden teen knoflook en 20 gram fijngesneden peterselie en 50 milliliter olijfolie tot een dip. Breng op smaak met zout. Neem de vis van het vuur en serveer met de gremolata.