Aspergetagliatelle met warmgerookte zalm en ei

Receptvideo

- 00:36 min.

Het is weer aspergetijd! Vier de lente met tagliatelle van groene én witte asperges. De gerookte zalm en het gekookte eitje maken dit pastagerecht helemaal af. Makkelijk te maken en snel op tafel.

Kruidenmengsel maken
Snijd 20 g platte peterselie en 25 g bieslook heel fijn. Rasp de gele schil van 1 citroen. Meng de kruiden en de citroenrasp met 4 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Asperges schillen en schaven
Snijd de onderste 2 cm van 350 g groene asperges en schaaf ze met een aspergeschiller (of dunschiller) in de lengte in lange linten. Snijd de onderste 2 cm van 350 g witte asperges en schil ze rondom met de aspergeschiller (of dunschiller). Schaaf er vervolgens lange linten van.

Eieren en tagliatelle koken
Kook 4 eieren 5 min. in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin 250 g verse tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. de aspergelinten toe. Giet af en laat uitlekken. Doe de tagliatelle met de asperges terug in de pan en meng er van het vuur af de kruidenolie door.

Tagliatelle met warmgerookte zalm opdienen
Verdeel 250 g warmgerookte zalm in grove stukken. Halveer de eieren. Verdeel de tagliatelle over 4 borden, verdeel de zalm erover en leg op elk bord een gehalveerd ei.