Bietentagliatelle met basilicum

Receptvideo

- 02:03 min.

Heb jij zelf wel eens pasta gemaakt? In deze receptvideo van Allerhande laten we je zien hoe je zelf tagliatelle maakt. En door er wat bietensap aan toe te voegen, wordt je pasta mooi roze.

Pastadeeg maken
Splits 3 eieren. Doe de dooiers in de kom van de keukenmachine, het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg het laatste ei, 175 gram bloem, 2 eetlepels bietensap, 1 eetlepel olijfolie extra vierge en een halve theelepel zout toe. Laat de keukenmachine draaien tot zich een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 minuut.

Kneed de bal op een licht met bloem bestoven werkblad 2 minuten door. Druk plat en wikkel in vershoudfolie. Laat op kamertemperatuur 2 uur rusten.
Snijd het deeg in 3 gelijke stukken. Bestuif het werkblad licht met wat bloem en rol een stuk deeg zo dun mogelijk uit tot een langwerpige lap van ongeveer 15 bij 30 centimeter.

Leg de lap deeg op een schone, licht met bloem bestoven theedoek en laat 15 minuten onafgedekt drogen. Maak zo nog 2 lappen.

Tagliatelle maken
Bestuif het deeg licht met bloem en rol het losjes op. Snijd met een scherp mes het deeg in reepjes van een halve centimeter. Dit noem je tagliatelle. Maak de tagliatelle voorzichtig los met je handen. Breng ondertussen een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle in 2 minuten beetgaar.

Maak het af
Scheur ondertussen de blaadjes van 15 gram basilicum in stukjes. Giet de tagliatelle af en meng met 1 eetlepel olijfolie extra vierge en het basilicum. Rasp er 50 gram Parmezaanse kaas boven en serveer direct. Zo maak je bietentagliatelle met basilicum.