Tiramisu met zomerfruit en hazelnoot

Receptvideo

- 01:43 min.

Tiramisu, maar dan net even anders. Fris door het fruit en extra crunchy door de hazelnoten. Een plaatje om te zien!

Mascarpone
Leg 12 lange vingers in een vierkant op een platte schaal en besprenkel met 75 milliliter hazelnootlikeur. Klop 250 milliliter slagroom en 2 eetlepels suiker stijf met een handmixer en spatel door 250 gram mascarpone.

Marmereffect
Prak 125 gram frambozen en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel zodat je een marmereffect krijgt. Verdeel de helft van het mengsel over de lange vingers. Doop 12 lange vingers in 75 milliliter hazelnootlikeur en leg op de mascarpone. Dek af met twee derde van de rest van de mascarpone.

Crunchy
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 25 gram hazelnoten 3 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd ondertussen 2 nectarines overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los van elkaar en verwijder de pit. Snijd de helften in partjes.

Doe de rest van het mascarponemengsel in een spuitzak en maak toefjes op de bovenkant van de tiramisu. Steek in het midden de nectarinepartjes en garneer met de hazelnoten. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.