Hazelnoot-sneeuwballen

Receptvideo

- 01:31 min.

Handig: deze koekjes kun je maximaal vijf dagen van tevoren maken. En naast sneeuwballen kun je ook maantjes vormen. Leuk met de kinderen!

Luchtig en romig
Verwarm de oven voor op 165 graden. Snijd 1 vanillestokje in de lengte open met een scherp mesje. Schraap het merg eruit en doe in een kom. Voeg 250 gram boter en 75 g poedersuiker toe. Mix met een mixer in 5 minuten luchtig en romig.

Hazelnootmeel
Maal 125 g hazelnoten in de keukenmachine in 1 minuut tot meel. Mix 300 gram bloem, het hazelnootmeel en een halve theelepel zout met de mixer op de laagste stand totdat het mengsel deeg wordt.

Maatje pingpongbal
Vorm van het deeg ballen ter grootte van een pingpongbal. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Voor traditionele halvemaantjes, maak je halve maantjes uit het deeg in plaats van balletjes. Bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Let op dat ze niet bruin worden.

Extra poedersuiker
Neem uit de oven en doe 125 gram poedersuiker in een kommetje. Rol de warme koekjes erdoor. Laat in 1 uur helemaal afkoelen. Rol ze voor een extra wit laagje nogmaals door de poedersuiker. Zo maak je hazelnoot-sneeuwballen.