Quinoasushi met avocado

Receptvideo

- 01:51 min.

Ook zo gek op sushi? Verrassend, in dit recept is de rijst is vervangen door quinoa met wasabimayonaise. Aan de slag!

Quinoa koken
Kook 250 gram rode quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Doe ondertussen 60 milliliter sojamelk, 100 milliliter zonnebloemolie, 1 eetlepel wittewijnazijn, 1 theelepel dijonmosterd, 1 theelepel wasabi en een halve theelepel zout in een hoge beker. Mix in 30 seconden met een staafmixer tot wasabimayonaise. Meng door de afgekoelde quinoa.

Komkommer + avocado
Snijd een halve ongeschilde komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen. Snijd 2 avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen.

Sushi rollen
Wikkel een bamboematje in vershoudfolie. Leg er 1 norivel op en verdeel daar een laag quinoa van een halve centimeter dik over. Laat 4 centimeter aan de bovenzijde vrij.
Leg in het midden van de quinoa over de hele breedte wat repen komkommer, avocado en wat van 100 gram zoetzure wortel.

Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op. Bestrijk de overlappende nori met een beetje water, zodat het blijft plakken. Maak zo nog 4 rollen. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Zo maak je quinoasushi met avocado.