Sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei

Receptvideo

- 01:50 min.

Staat er een avondje vega op het menu vanavond? Deze Aziatische soep is dan perfect. Bekijk de video en ga aan de slag.

Noedels koken
Kook 360 gram Japanse sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Breng 2 liter water met 4 bospaddenstoelenbouillontabletten aan de kook. Maak 400 gram paddenstoelenmelange schoon en scheur of snijd ze in stukken. Voeg toe aan de bouillon. Snijd 100 gram radijs in partjes en 4 bosuitjes in ringetjes.

Gepocheerd eitje
Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan en voeg 1 eetlepel azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek een ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 4 tot 5 minuten. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer nog 3 eieren.

Spinazie erbij
Voeg 400 gram spinazie toe aan de bouillon en laat slinken. Verdeel de noedels, radijs en bosui over 4 ruime kommen of borden. Schenk de bouillon met de paddenstoelen en spinazie erover. Schep in elke kom soep een gepocheerd ei. Serveer direct. Zo maak je sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei.