Sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei
Azië aan tafel vanavond. Soep met een gepocheerd eitje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 360 g Japanse sobanoedels (pak 3 x 90 g)
- 2 liter kraanwater
- 4 bospaddenstoelenbouillon van tablet
- 400 g paddenstoelenmelange (schaal)
- 100 g snoepgroente radijs
- 4 bosuien
- 1 el witte wijnazijn
- 4 middelgrote eieren
- 400 g verse spinazie
Advertentie
Bereiden
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Maak de paddenstoelen schoon en scheur of snijd ze in stukken. Voeg toe aan de bouillon. Snijd de radijs in partjes en de bosuitjes in ringetjes.
- Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek steeds een ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 4-5 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer ook de andere 3 eieren. Voeg de spinazie toe aan de bouillon en laat slinken.
- Verdeel de noedels, radijs en bosui over 4 ruime kommen of borden. Schenk de bouillon met de paddenstoelen en spinazie erover. Schep in elke kom soep een gepocheerd ei. Serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 485 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 3.130 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei

- 360 g Japanse sobanoedels
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.

- 2 liter kraanwater
- 4 bospaddenstoelenbouillon van tablet
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook.

- 400 g paddenstoelenmelange
- 100 g snoepgroente radijs
- 4 bosuien
Maak de paddenstoelen schoon en scheur of snijd ze in stukken. Voeg toe aan de bouillon. Snijd de radijs in partjes en de bosuitjes in ringetjes.

- 1 el witte wijnazijn
Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.

- 1 middelgroot ei
Breek steeds een ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 4-5 min.

- 3 middelgrote eieren
- 400 g verse spinazie
Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer ook de andere eieren. Voeg de spinazie toe aan de bouillon en laat slinken.

Verdeel de noedels, radijs en bosui over 4 ruime kommen of borden. Schenk de bouillon met de paddenstoelen en spinazie erover.

Schep in elke kom soep een gepocheerd ei. Serveer direct. Lekker!