Paddenstoelen van tomaat en ei

Gezonde snacks hoeven helemaal niet saai te zijn: dat bewijzen deze paddenstoelen.

80 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd van elk ei een klein stukje van de boven- en onderkant.

  2. Halveer de tomaten. Schep de zaadlijsten uit de tomaten uit en zorg dat de buitenkant heel blijft. Dep de binnen- en buitenkant van de tomaat helemaal droog. Breng de kwark eventueel op smaak met wat zout.

  3. Zet alle eieren rechtop op een schaal en verdeel de helft van de kwark over de bovenkant van de eieren. Zet de tomatenkapjes erop. Doe de rest van de kwark in een boterhamzakje. Knip van een van de zijkanten een klein puntje zodat je het als spuitzak kunt gebruiken. Zet stippen met het spuitzakje op elk tomatenkapje.

  • algemeenGooi de zaadlijsten van de tomaten niet weg, lekker als basis voor een tomatensalsa.
  • serveertipGarneer de paddenstoelen met bieslook en/of tuinkers (als eetbaar gras).

Paddenstoelen van tomaat en ei

Gezonde snacks hoeven helemaal niet saai te zijn: dat bewijzen deze paddenstoelen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig