Sint en piet-cakecadeautjes

Receptvideo

- 02:56 min.

Cadeautje van Sint en Piet, cake met de frisse smaak van sinaasappel en een strik van marsepein.

Maak het cakebeslag
Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Doe 100 gram boter en 150 gram suiker in een grote kom en klop met een mixer in 5 minuten luchtig. Voeg een voor een 2 eieren toe. Meng het sinaasappelrasp, 200 gram volle kwark en 70 milliliter volle melk door het botermengsel. Zeef 250 gram zelfrijzend bakmeel en 1 theelepel bakpoeder erboven en meng rustig met een spatel. Vet de ovenschaal in verdeel het beslag erover. Bak in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar. Controleer na 35 minuten op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt die er schoon uit, dan is de cake gaar.

Marsepein en jam
Neem uit de oven en laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen. Snijd een halve centimeter van de zijkanten van de cake af. Snijd de cake overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met 4 eetlepels jam en leg de bovenste helft erop. Snijd in 24 stukken van 4 bij 4 centimeter. Snijd de marsepein in stukken en kneed soepel. Rol de stukken op een met poedersuiker bestoven werkblad uit tot een lap van 2 millimeter dik. Snijd twee derde van de marsepein met behulp van een liniaal in 24 repen van ongeveer 1 bij 24 centimeter. Bestrijk 1 kant van de repen met anderhalve eetlepel jam.

Schuddebuikjes
Snijd de rest van de marsepein in 24 stukjes van 2 bij 6 centimeter. Knijp met je duim en wijsvinger het midden van elk stukje naar elkaar toe, zodat je een strikje krijgt. Halveer de repen en vouw met de jamkant naar beneden bovenlangs om een cakeje heen en druk vast. Vouw een tweede reep met de jamkant naar beneden kruislings om het cakeje heen en druk ook vast. Bestrijk de onderkant van het strikje met de rest van de jam en plak vast op de gekruiste repen. Druk daarop een schuddebuikje vast. Maak zo nog 23 cadeaucakejes. Zo maak je sint en piet-cakecadeautjes.