Mosselen met cider en room en minigroente

Receptvideo

- 00:51 min.

Ben je op zoek naar een feestelijk hoofdgerecht? Probeer dan eens het recept mosselen met cider en room. In de receptvideo zie je hoe dit lekkere recept stap-voor-stap maakt.

Mosselen met cider en room maken:
Spoel 4 kilo mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat ze in het water staan.

Groenten
Snijd het steeltje van de rode peper uit een minigroentepakket. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd ‘m in ringetjes. Snijd de rest van de groenten uit het minigroentepakket in 3 stukken. In plaats van het minigroentepakket kun je ook losse haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes en een rode peper gebruiken.

Cider en room
Snipper 2 sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 20 gram boter in een mossel- of soeppan en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit ook 1 minuut mee. Voeg de groenten toe. Voeg 80 milliliter appelcider en 80 milliliter kookroom toe en breng het aan de kook.

Mosselen koken
Laat de mosselen uitlekken in een vergiet. Doe de mosselen in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 minuten gaar. Schud de pan regelmatig zodat de onderste mosselen boven komen. Haal de pan van het vuur en gooi dichte mosselen weg. Schep de open mosselen en groenten met een schuimspaan in een schaal en schenk het kookvocht erover.

Snijd 40 gram selderij fijn. Bestrooi de mosselen met de selderij en serveer direct.
Zo maak je mosselen met cider en room. Eet smakelijk!