Donkere chococheesecake met frambozen

Receptvideo

- 02:09 min.

Deze donkere chocolade cheesecake kun je niet laten staan. Versier gul met verse frambozen en geraspte chocolade.

Bastognebodem
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Smelt 75 gram boter. Verkruimel 130 gram bastognekoeken in de keukenmachine en meng de boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.

Au bain-marie
Hak 200 gram pure chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade er in. Zorg dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade rustig smelten. Doe 500 gram mascarpone, 500 gram ricotta, 4 eieren en 150 gram donkerbruine basterdsuiker in de keukenmachine en meng tot een egale massa. Roer door de gesmolten chocolade en schep in de vorm.

Garneer met frambozen
Schenk het mengsel in de bakvorm. Houd wat van 150 gram frambozen achter en verdeel de rest over de vulling. Bak de taart ongeveer 1 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit, maar laat de cheesecake in de oven staan en in 3 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Garneer eventueel met verse frambozen. Zo maak je een donkere chococheesecake met frambozen