Wildterrine van konijn en fazant

Receptvideo

- 03:52 min.

Hier word je wild van deze kerst: een prachtige terrine van konijn en fazant.

Ontbenen konijnenbouten
Ontbeen 2 konijnenbouten: zoek met de punt van een scherp mes het bot en snijd het vlees daar voorzichtig van af. Snijd het konijn, 540 gram fazantdijen en 380 gram kippenlevertjes in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Doe de helft van het vlees met alle stukjes vel en vet met de tijm, 150 gram bakbacon, 1 takje salie, 2 sjalotten en 1 theelepel ras el hanout in de keukenmachine en maal fijn.

Marineren
Meng het gemalen vlees met de blokjes vlees in een kom en voeg 100 milliliter droge witte wijn en 50 milliliter vieux toe. Dek af en laat 4 uur marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 140 graden. Bekleed 1 cakevorm met 320 gram pancetta. Zorg dat de plakken elkaar iets overlappen, laat aan de randen wat overhangen. Bewaar wat voor de bovenkant.

Theedoek in ovenschaal
Meng 95 gram pistachenoten door het vleesmengsel en vul hier de cakevorm met pancetta mee. Dek de bovenkant af met de achtergehouden pancetta. Vouw de overhangende pancetta hier overheen. Dek af met een op maat geknipt stuk bakpapier en pak de cakevorm stevig in met aluminiumfolie. Leg een opgevouwen theedoek in de ovenschaal.

Terrine bakken
Zet de cakevorm met de terrine erop. Doe kokend water in de schaal tot de terrine voor tweederde onder water staat. Bak ongeveer anderhalf uur in de oven. Neem uit de oven. Neem de vorm uit het water, verwijder de folie en het bakpapier en giet eventueel het vocht af. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Dek goed af met vershoudfolie.

Terrine koelen
Zet de tweede cakevorm op de terrine. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Neem de terrine 30 minuten voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de terrine in plakken en serveer met 180 gram cornichons en 1 geroosterd speltbrood. Zo maak je wildterrine van konijn en fazant.