Bieten-chocoladebrownies

Receptvideo

- 02:35 min.

Een brownie waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Wil je er nog één?

Het beslag
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 2 eetlepels gebroken lijnzaad met 5 eetlepels water en laat 5 minuten staan.

Bietenpuree
Giet 500 gram gekookte bietjes af. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Houd 1 eetlepel bietenpuree apart voor de bietenroom.

Brownies bakken
Breek ondertussen 100 gram pure chocolade in stukjes. Verwarm 75 milliliter olijfolie, neem de pan van het vuur en laat de chocolade er al roerend in smelten. Voeg 100 milliliter ahornsiroop, het lijnzaadmengsel en de bietenpuree toe. Zeef 100 gram speltbloem, 2 theelepels bakpoeder en 3 eetlepels cacaopoeder boven een ruime kom en meng het bieten-chocolademengsel erdoor. Roer er 2 theelepels vanillearoma door en schenk het beslag in een met bakpapier beklede brownievorm. Bak ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. Klop ondertussen 250 milliliter alpro en 20 milliliter ahornsiroop met een handmixer lobbig. Swirl met een satéprikker de rest van de bietenpuree door de room.

Met bietenroom
Neem de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Haal de brownie met het bakpapier uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster. Serveer met de bietenroom. Zo maak je bieten-chocoladebrownies.