Bieten-chocoladebrownies

Receptvideo

- 00:52 min.

Bakken met bieten, dat is nog eens bewust bakken. Wist je dat rode biet en pure chocolade een gouden combinatie zijn? En je verstopt ook nog eens groenten in je gebak.

Mengsel voor brownies
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng 5 el water met 2 el gebroken lijnzaad en laat 5 min. staan. Schil 500 g gekookte bietjes, snijd in stukjes en pureer met de staafmixer. Houd 1 el bietenpuree apart. Breek 100 g pure chocolade in stukjes. Verwarm 75 ml olie in een pan, maar laat niet te heet worden. Neem de olie van het vuur en laat de chocolade erin smelten. Meng er 100 ml ahorn- siroop, het lijnzaad en de bietenpuree door.

Brownies bakken

Zeef 100 g bloem, 2 tl bakpoeder en 3 el cacaopoeder boven een ruime kom en meng het bieten-chocolademengsel erdoor. Roer 2 tl vanille-aroma erdoor. Schenk het beslag in de vorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.

Brownies met biet
Neem de brownies uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Swirl met een satéprikker de rest van de bietenpuree door 250 g plantaardige yoghurt. Snijd de brownies in 16 stukken en serveer met de bietenroom.