Wontons met krab en limoenblad

Receptvideo

- 02:41 min.

Met dit klassiek Aziatische hapje krijgt de borreltafel een exotisch tintje. Waar wacht je nog op? Aan de slag met deze heerlijke wontons!

Wontonvellen
Laat 20 wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.

De vulling
Breng een pan water aan de kook. Kook 1 ei in 8 minuten hard. Spoel af met koud water en pel het ei. Laat ondertussen 170 gram krab in water uitlekken en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.
Snijd 1 sjalot in kwarten. Snijd 1 limoenblad in dunne reepjes en vervolgens heel fijn. Verwijder het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Doe de krab, sjalot en het ei in de keukenmachine en maal tot een samenhangend geheel. Schep de fijngesneden peper en het limoenblad erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Leg in het midden van een wontonvel 1 theelepel vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water. Vouw de buitenste randen naar boven naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit. Maak zo nog 19 wontons.

Frituren
Laat 1 liter arachideolie in een ruime pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in anderhalve minuut goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer met 5 eetlepels zoete chilisaus. Zo maak je wontons met krab en limoenblad.