Varkenshaas met kriekenbiersaus

Receptvideo

- 02:10 min.

Kriekenbier drinken bij gebakken varkenshaas is natuurlijk lekker, maar maak er ook eens deze saus mee!

Kriekenbiersaus
Laat 350 gram kersen uitlekken en vang het siroop op. Snipper 1 sjalot. Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 minuten. Voeg 25 gram bloem toe en laat al roerend in 5 minuten op laag vuur garen. Voeg al roerend met een garde 3 takjes tijm, 250 milliliter kersenbier, de helft van de kersen en alle siroop uit het potje toe aan de roux. Laat op laag vuur 10 minuten inkoken.

Varkenshaas
Bestrooi ondertussen 500 gram varkenshaas met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 minuten rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog eens 10 minuten rosé. Keer regelmatig. Haal het vlees uit de pan en laat, afgedekt met aluminiumfolie, 5 minuten rusten op een bord.

Samenvoegen
Schenk ondertussen de saus door een bolzeef in een steelpan en breng weer aan de kook. Neem de saus van het vuur. Meng 25 gram boter, de rest van de kersen en 3 eetlepels ahornsiroop erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de varkenshaas in plakken van 1 centimeter dik en schep de saus erover. Zo maak je varkenshaas met kriekenbiersaus.