Gevulde varkenshaas
Gevulde varkenshaas
bewaar
bewaar

Gevulde varkenshaas

Geïnspireerd door Italiaanse smaken: deze gevulde varkenshaas met prosciutto en pesto is niet alleen een lust voor het oog maar smaakt ook fantastisch! Perfect als je iets te vieren hebt of zin hebt om iets spectaculairs op tafel te zetten.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
15waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen. Snipper de sjalot en snijd de tomaatjes fijn. Pluk de blaadjes van de takjes salie en snijd fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en mozzarella grof.

2

Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de sjalot en salie 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaatjes en spinazie toe en laat slinken. Roer alle kaas erdoor en laat staan tot gebruik.

3

Snijd het midden van de varkenshaasjes over de hele lengte tot ⅔ in. Vouw open en verpak losjes in vershoudfolie. Sla het vlees met de bodem van een koekenpan plat tot een ½ cm.

4

Leg 2 stukken vershoudfolie (per 4 personen) op het werkblad. Verdeel hier de plakjes prosciutto over, zodat je 2 rechthoeken krijgt die net iets groter zijn dan de varkenshaas. Leg de platgeslagen varkenshazen op de prosciutto. Bestrooi de varkenshaas met peper.

5

Besmeer het vlees met de pesto en verdeel de iets afgekoelde vulling erover. Laat aan de bovenkant 3 cm van de rand vrij, zodat je de vulling bij het oprollen er niet uit duwt.

6

Rol het vlees vanaf de lange kant zo strak mogelijk op met behulp van de vershoudfolie. Verwijder de folie, wikkel stukjes keukentouw om het vlees en knoop aan elkaar.

7

Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom aan. Verdeel over de ovenschaal en bak in ca. 20 min. rosé in de oven. Verwijder het touw en snijd in plakken.

combinatietipLekker met aardappelen en groente.
bereidingstipJe kunt de varkenshaas ook in de pan bakken. Bak ’m ca. 15-20 min. op middelhoog vuur. Laat nog 5 min. afgedekt rusten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde varkenshaas

Geïnspireerd door Italiaanse smaken: deze gevulde varkenshaas met prosciutto en pesto is niet alleen een lust voor het oog maar smaakt ook fantastisch! Perfect als je iets te vieren hebt of zin hebt om iets spectaculairs op tafel te zetten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig