Varkenshaas bakken

Receptvideo

- 00:48 min.

Varkenshaas bakken als een pro, bekijk dan deze video! Een perfecte varkenshaas bereiden lijkt moeilijker dan het is. In deze video leggen we je stap-voor-stap uit hoe het moet. Zo kun jij binnen no time aan de slag met de lekkerste varkenshaas recepten! 

Varkenshaas bereiden
Laat 2 stuks varkenshaas uit de verpakking op kamertemperatuur komen. Vouw eventuele dunne uiteinden van het vlees dubbel, zodat het vlees overal ongeveer even dik is. Bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.

Varkenshaas bakken
Verhit 30 g roomboter op hoog vuur in een koekenpan en laat uitbruisen. Leg de varkenshaas meteen in de pan, houd de pan af en toe in beweging door de steel te bewegen. Draai de varkenshaas na ca. 3 min. om als hij bruin is en makkelijk loskomt van de bodem van de koekenpan. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals.

Varkenshaas rose
Zet het vuur middelhoog en bak het vlees in nog ca. 12 min. net gaar van binnen. Keer het regelmatig. Leg de varkenshaas uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden. Snijd het vlees in schuine plakjes, dwars op de draad van het vlees.